2 Haziran 2012 Cumartesi

ACIDIR ÇOK ACIDIR ÜLKEMİN HALİ......

Bugünlerde konuşulan bir konu var gündemde Kürtaj yasaklanmalımı yasaklanmamalımı??
Şimdi öncelikle şu anda var olan yasalarımıza bi bakalım 10 haftalıktan büyük olan gebelikler sonlandırılamıyor.
evli insanlar eşlerinin izni olmadan kürtaj olamıyorlar.
bekar olan kızlar hamile kalmaları durumunda kafalarına estigi gibi gidip gebeliklerini sonlandıramıyorlar.

Şimdi var olan yasaların denetlenmesine gelelim bakalım devlet ne kadar denetliyor bu yasaları.

4 aylık evladını aldırabilen kadınlar var ülkemizde ,bekarken erkek arkadaşından hamile kalıp bebeklerini aldıran kız sayısı çok fazla denetleme sıfır yani.

gelelim benim düşünceme kürtaj olmak bebek anneye zarar vermedigi sürece günahtır ki bende aynı şekilde düşünüyorum.
ama bu kararı vermek ne beni ne de devleti ilgilendirir.isteyen bebegini aldırabilir günahıda vebalide o kişinin boynunadır ve karışılamaz bi durumdur.

daha dogmamış ceninin hakkından bahseden sayın başbakanımıza sadece bi kaç sorum olur benim bu durumda
1 yaşında üvey babasının tecavüzüne ugramış o minigin
erkeklerle konuştu diye öz ailesi tarafından diri diri gömülen o genç kızın
kocası tarafından hunharca öldürülen o kadının
tecavüze ugradı diye töre için kanı akıtılan o bireyin hiçmi hakkı yoktu acaba???

tecavüze ugrayan kadınlar hamile kalırsanız dogurun devlet o çocugada sanada sahip çıkan devlet sen yukarda saydıgım kadınlara sahip çıktınmıda böyle igrenç bişey söylüyebiliyorsun...
senin karına kızına bacına ablana annenin başına böyle birşey geldimide bu kadar rahat konuşabiliyorsun.
gelse eger ne yapacaksın aman karıcım annecim ablacım günah dogurun o çocukları diyebilecek kadar müslümanmısınız acaba???

lütfen biraz empati lütfen
bekara karı boşamak kolay gelirmiş.....

3 yorum:

  1. Konuyu yazdıgın için seni tebrik ederim.. Bende blogumda yazıcaktım ama fıkırlerımı sana yorum olarakta göndermek ıstedım..


    Öncelikle objektif olarak bakarsak olaya.. Kürtaj kadınları ilgilendiren bir konuysa bunu konuşan gündeme getiren yasaklamayı teklif edenler neden erkek.. Burda bastan bir hata var zaten.. Hiç bir erkek kürtajın ne demek oldugunu kadın için ne kadar zor bi karar oldugunu bilemez.. Bunu tartışmak gerekirse bıraksınlar kadınlar tartışşın..

    Ayrıca kürtaj yasaklandı diyelim.. Ne olucak bana tecavüz eden adamın cocugunu dogurmak zorunda kalıcam.. Peki annelik yapabılıcek miyim hayır.. İstemedigim bi cocugu dünyaya getirmek zorunda bırakıldım ama ona bakmak zorunda olmucam.. Kimsesiz cocuklar yurduna gidicek ya da evlatlık vericem onun hayatıda berbat olucak.. O zaman suç kımde.. İstemedıgım halde cocugu doguran ona annelik yapamayan bende mi yoksa bana kürtajı yasaklayanda mı..

    Maddi durumun olmucak bi hata kaza olucak 6. cocuga hamıle kalıcam ama kürtaj yasak aldıramıcam dogucak ama okutamıcam maddi durumum yok.. Sokaga mendil satmaya göndericem ya da birinin yanına günde 10 tl için cıraklıga göndericem..

    Kimse unutmamalıdır ki kürtaj hiç bi kadın için kolay degildir.. Zorunda olunmasa hiç bir kadın cocuguna kıymaz.. Keyfi kürtaj yaptıran kadının olduguna inanmıyorum..

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikinizde okadar güzel anlatmışınız ki... Kesinlikle doğru

      Sil
    2. teşekkür ederim canım. aynen öyle bende bu konu hakkında erkeklerin kalkıp boru boru atmasına sinir olanlardanım.o çatala yatmak zorunda kaldılar ya onlara herşey kolay zaten.dedigin gibi kimse güle oynaya gitmiyor kürtaja.
      ama beni en çok yaralıyan bu konu hakkında kadınlarında kürtaj yasaklansın diyenler.
      bi forum sitesinde hatunun teki bi doktorun makalesini yayınlamış konuda tecavüze ugrayan kadın ertesi gün bi saglık kuruluşuna giderek olası bi gebeligi engelliyebiliyormuş.
      gülermisin aglarmısın böyle bir mantık yok ya ülkemizde bir çok kadın ailesinden korktugu için ailesi adama bişi yapar hapse girer yada beni öldürür diye tecavüze ugrasa bile agzını açmazken bırak o acıyla kendi canına kıymayı düşünürken bide doktora gitmesini bekliyorlar ve bunu bi kadın kadına söylüyor.YOK BÖYLE BİRŞEY YA.....
      Kürtaj evet cinayet bencede ki 4 senedir çocuk sahibi olmak için ugraşıyorum 2 tane bebegim var beni cennette bekleyen.bende bebeklerini aldıranlara kızıyorum.ama beni ilgilendirmez heleki devleti hiç ilgilendirmez.
      İnsanımız o kadar cahilki malesef başlarına gelmeden her konu hakkında boru boru atıp tutabiliyorlar.

      Sil